Run Together
Μαργαρίτα Ντίνα: “Το RUN TOGETHER είναι χαρά, αναδεικνύει το ΜΑΖΙ”

Η Μαργαρίτα Ντίνα είναι αυθεντία στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, αλλά την Κυριακή 8 Μαρτίου θα συμμετάσχει στο RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 όχι για να κερδίσει, αλλά για να διασκεδάσει και να απολαύσει με φίλους της έναν αγώνα δρόμου που έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέσω της διοργάνωσης θα στηριχθεί ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των 3.000 μ. με φυσικά εμπόδια, είναι αθλήτρια της Saucony που συνδιοργανώνει και φέτος το Run Together στη Θεσσαλονίκη, και μας μίλησε για την εμπειρία της την περασμένη σεζόν, τονίζοντας πως “ήταν ένας ξεχωριστός αγώνας, μου άρεσε που έγινε στην πόλη μας μια τέτοια διοργάνωση, γιατί το Run Together είναι μια πολύ όμορφη ιδέα, διότι αναδεικνύει το ΜΑΖΙ, που σημαίνει ότι ΜΑΖΙ θα φτάσουμε στον τερματισμό. Αναδεικνύεται η συνεργασία και η ομαδικότητα και αυτές είναι πολύ σημαντικές αξίες στις μέρες μας. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα επαναληφθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, και ευελπιστώ να γίνει θεσμός”.

Για το ότι θα τρέξει με φίλους της και όχι για να κυνηγήσει μια επίδοση σχολίασε: “Εμείς οι αθλητές έχουμε ανάγκη τέτοιους αγώνες, γιατί συνήθως τρέχουμε με συγκεκριμένο στόχο. Αυτός ο αγώνας όμως είναι χαρά για εμας και πόσο μάλλον όταν μοιραζόμαστε αυτή τη χαρά με κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο. Εγώ θα τρέξω με έναν συναθλητή μου, τον Νίκο Τουλίκα, ο οποίος ανήκει στην κατηγορία ΑμεΑ και είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία του στα 5, στα 10χλμ και στο σκι αντοχής. Θέλουμε να προωθήσουμε την ιδέα πως ακόμα και κάποια παιδιά που έχουν μια ιδιαιτερότητα ή κάποια αναπηρία, μπορούν να συμμετέχουν σε αυτά τα κοινά στη Θεσσαλονίκη”.

Το φετινό RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 θα διεξαχθεί ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου), στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ Helexpo, και ο φιλανθρωπικός του χαρακτήρας αφορά τις κακοποιημένες γυναίκες. “Έχει πολλά μηνύματα αυτός ο αγώνας και είναι πολύ σημαντικό που γίνεται ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αλλά στηρίζει και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους. Αυτό δείχνει την ευαισθησία και την ανθρωπιά που υπάρχει στις μέρες μας και είναι υπέροχο που αυτό συμβαίνει μέσα από έναν αγώνα δρόμου και ψυχαγωγίας. Μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια σε όλους αν ενωθούμε”, κατέληξε η Μαργαρίτα Ντίνα.