Run Together
Το 7ο RUN TOGETHER ATHENS αγκαλιάζει τα «Τα ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ Ελλάδας – BEST BUDDIES GREECE»

Το RUN TOGETHER powered by INTERSPORT & SAUCONY είναι ένα ξεχωριστό fun run, το οποίο προάγει τη συνεργασία καθώς οι δρομείς τρέχουν ΜΑΖΙ σε ζευγάρια, βοηθώντας ο ένας τον άλλο. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να προσφέρει σε όσους περισσότερους γίνεται, τη δυνατότητα να αθληθούν με το αγαπημένο τους πρόσωπο και ταυτόχρονα να προσφέρουν στον συνάνθρωπο.

Στο Run Together Athens 2022 φέτος τρέχουμε για καλό σκοπό και “αγκαλιάζουμε” το σπουδαίο έργο του σωματείου «BEST BUDDIES GREECE – ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ Ελλάδας».

Ο διεθνής οργανισμός Best Buddies International είναι παγκόσμιος εθελοντικός οργανισμός που έχει ως στόχο την υποστήριξη και την κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση ή/ και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες. Επιτυγχάνει τους σκοπούς του μέσω τριών προγραμμάτων:

  • το πρόγραμμα «ένας-προς- έναν» φιλίες,
  • το πρόγραμμα ανάπτυξης ηγετικών προτύπων για άτομα με νοητική υστέρηση ή/και αναπτυξιακές δυσκολίες,
  • το πρόγραμμα υποστηριζόμενης εργασίας.

Τα «BEST BUDDIES GREECE – Τα Φιλαράκια Ελλάδας» εκπροσωπούν τον παγκόσμιο οργανισμό στην Ελλάδα από το 2011 όπου δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα «ένας-προς- έναν» φιλίες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας σε συνεργασία με άλλους φορείς. Από το 2016 υλοποιούν και το πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγετικών Προτύπων.

Το πρόγραμμα ΦΙΛΙΑΣ αφορά τη δημιουργία σχέσεων φιλίας ανάμεσα σε άτομα με ή χωρίς νοητικές ή/και αναπτυξιακές δυσκολίες. Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τα άτομα με νοητικές ή / και αναπτυξιακές δυσκολίες αναπτύσσουν ενδιαφέροντα, εμπειρίες και συμμετέχουν σε δραστηριότητες που όλοι οι άνθρωποι απολαμβάνουν.

Tο πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγετικών Προτύπων εκπαιδεύει και ενδυναμώνει τα άτομα με ή χωρίς αναπηρίες να γίνονται ηγετικά πρότυπα, δημόσιοι ομιλητές και εκπρόσωποι του προγράμματος. Εκπαιδεύει και ενδυναμώνει τα άτομα με ή χωρίς αναπτυξιακές δυσκολίες ώστε να αναπτύξουν ηγετικές ικανότητες, ικανότητες αυτόεκπροσώπησης και ικανότητες προώθησης των δικαιωμάτων τους.

Δήλωση της Προέδρου των Best Buddies Greece, κας Πέννυ Παπανικολοπούλου:

«Ευχαριστούμε θερμά για την πρωτοβουλία σας να στηρίξετε φέτος μέσω της διοργάνωσης τα Φιλαράκια Ελλάδας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να υπάρχουν άνθρωποι με κοινωνική ευαισθησία που αναγνωρίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών μας και γίνονται αρωγοί στο έργο μας.

Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον, και με τη βοήθεια της κοινωνίας, θα είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε σε μεγαλύτερη κλίμακα και το πρόγραμμα της υποστηριζόμενης εργασίας στη χώρα μας που εξασφαλίζει θέσεις εργασίας για τα άτομα με νοητική υστέρηση ή/και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες, επιτρέποντάς τους να αυτονομηθούν στις καθημερινές εκφάνσεις της ζωής τους.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα βρισκόμαστε στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ από το πρωί, μαζί με ωφελούμενους του προγράμματός μας, για να τρέξουμε παρέα με όλους εσάς».

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του σωματείου «BEST BUDDIES GREECE – Τα Φιλαράκια Ελλάδας» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.bestbuddiesgreece.gr

Κάντε την εγγραφή σας

Η εκκίνηση του 7ου running αγώνα “RUN TOGETHER powered by INTERSPORT & SAUCONY” θα δοθεί στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ (από Λ. Κύμης), την Κυριακή 9 Οκτωβρίου το πρωί.

Για περισσότερες πληροφορίες για το RUN TOGETHER και για δηλώσεις συμμετοχής: