Run Together
Το RUN TOGETHER THESSALONIKI 2023 στηρίζει το Σωματείο Α.ΜΕ.Α «Ο ΣΩΤΗΡ»

Το RUN TOGETHER powered by SAUCONY επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στις 23 Απριλίου με εκατοντάδες ζευγάρια να τρέχουν για 3η φορά μέσα στη ΔΕΘ.

Το RUN TOGETHER THESSALONIKI έχει διπλό στόχο.

Από τη μία παροτρύνει όσους αγαπούν το τρέξιμο να αφιερώσουν ποιοτικό χρόνο με το αγαπημένο τους πρόσωπο, προσφέροντας στην υγεία τους και τον εαυτό τους, και από την άλλη δείχνει αλληλεγγύη σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη καθώς μέρος των εσόδων διατίθεται για κοινωφελή σκοπούς.

Στη φετινή διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη τρέχουμε ΜΑΖΙ και στηρίζουμε το Σωματείο Α.ΜΕ.Α «Ο ΣΩΤΗΡ».

Προφίλ Σωματείου Α.ΜΕ.Α «Ο ΣΩΤΗΡ»

Το Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Α.Μ.Ε.Α. «Ο ΣΩΤΗΡ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο που συγκροτήθηκε από γονείς ατόμων με αναπηρία και ειδικώς πιστοποιημένος φορέας παροχής κοινωνικών υπηρεσιών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το κράτος για να προσφέρει ειδική εκπαίδευση, περίθαλψη και σίτιση σε περισσότερα από 250 άτομα με νοητικές αναπηρίες.

Για την υλοποίηση των σκοπών αυτών λειτουργούν τρεις δομές ΚΔΑΠ – ΜΕΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ), τρεις δομές Κ.Δ.Η.Φ (Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας) και τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Θεσσαλονίκη και στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, στις οποίες διαμένουν μόνιμα 15 άτομα με νοητική αναπηρία.

Βασικός στόχος είναι η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και φροντίδας, η ιατρική παρακολούθηση, η κοινωνική και η επαγγελματική ένταξη καθώς και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την αναπηρία μέσω πολλών δραστηριοτήτων και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Ο Φορέας παρέχει Προγράμματα Προεπαγγελματικής Κατάρτισης, στα οποία οι συμμετέχοντες απασχολούνται παραγωγικά, αναπτύσσουν ικανότητες και λεπτές κινητικές δεξιότητες, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και μυούνται στις σχέσεις συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης/ βοήθειας.

  • Εργαστήριο κατασκευής εποχικών & διακοσμητικών ειδών
  • Εργαστήριο κατασκευής κασπώ
  • Γεωτεχνικό εργαστήριο
  • Εργαστήριο κηροπλαστικής & αρωματισμού χώρου
  • Εργαστήριο γραφικών τεχνών & εκτυπώσεων

Πραγματοποιούνται, επίσης, προγράμματα ψυχαγωγίας και κοινωνικής ένταξης που προετοιμάζουν τα άτομα με αναπηρία για την ομαλή ένταξη τους στην κοινωνία μέσω της καθοδήγησης για την απόκτηση διαφόρων γνώσεων και δεξιοτήτων και περιλαμβάνουν:

  • Προγράμματα θερινών διακοπών
  • Προγράμματα κοινωνικής ένταξης και ψυχαγωγίας (κάθε Σάββατο) στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιούνται επισκέψεις σε μουσεία και χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αθλητικές δραστηριότητες και συχνές έξοδοι σε χώρους εστίασης.

Διεύθυνση Σωματείου: Καρυωτάκη 3, Θεσσαλονίκη ΤΚ 54645

Περισσότερες πληροφορίες για το Σωματείο Α.Μ.Ε.Α. «Ο ΣΩΤΗΡ» μπορείτε να βρείτε:

Πως θα κάνετε την εγγραφή σας στο RUN TOGETHER THESSALONIKI 2023

Ακολουθήστε το λινκ στην αρχική σελίδα που αφορά την ΕΓΓΡΑΦΗ, επιλέξτε την κατηγορία που θέλετε να λάβετε μέρος μαζί με το αγαπημένο σας πρόσωπο, επιλέξτε τη διαδρομή (3, 6 ή 9 χλμ), συμπληρώστε τα στοιχεία που ζητούνται και είστε έτοιμοι για έναν μοναδικό αγώνα!

Τα ζευγάρια των συμμετεχόντων μπορούν να αποτελούνται από 2 ενήλικες ή από 1 ενήλικα και 1 παιδί ή από 2 παιδιά ως εξής: Άνδρας-Άνδρας, Γυναίκα- Γυναίκα, Άνδρας-Γυναίκα, Με Παιδί (Ενήλικας – Παιδί ή Παιδί – Παιδί).

Ως χρόνος τερματισμού του ζευγαριού υπολογίζεται ο χρόνος του συμμετέχοντα που τερματίζει 2ος , παροτρύνοντας τους συμμετέχοντες να τρέχουν μαζί βοηθώντας ο ένας τον άλλο!

Με μόλις 15€ το κάθε ζευγάρι συνολικά στην απλή εγγραφή ή 30€ το ζευγάρι στην premium εγγραφή που περιλαμβάνει 2 τεχνικά running T-shirts, έχετε την ευκαιρία να ζήσετε ένα όμορφο δρομικό πρωινό!

Το RUN TOGETHER THESSALONIKI 2023 θα πραγματοποιηθεί στη συμπρωτεύουσα υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Χορηγοί της διοργάνωσης η CHIQUITA, η EUROBANK μέσω του προγράμματος επιβράβευσης €πιστροφή και η COUNTERPAIN, Υποστηρικτές η INTERSPORT, η CANDIA, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, το COUNTERCOOL, το Apallou, τα JOIN juice bars, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, το Mediterranean College, το Real Estate Agency “Fine Home” και η PIZZA FAN.

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης η ΕΡΤ3, η COSMOTE TV, τα TV100 & FM100, το ATLAS TV, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Κοσμοράδιο 95,1, Libero FM και 102fm, τα ενημερωτικά portal Pagenews, In2Life, Thestival.gr, Cityportal.gr, Seleo.gr, GR Times, Miss Or Madam, το μηνιαίο free press περιοδικό Biscotto, τα αθλητικά πόρταλ και περιοδικά Gazzetta, Runner Magazine, RunningNews.gr, iRunMag.gr, Runnfun.gr, Athletics Magazine, RunnTrail.gr και RunBeat.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: