Run Together
Το RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 στηρίζει τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους του Δήμου Θεσσαλονίκης

Το RUN TOGETHER powered by INTERSPORT & SAUCONY επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στις 8 Μαρτίου, την Ημέρα της Γυναίκας, και τιμάει την γυναίκα και με έναν άλλον τρόπο, αναδεικνύοντας παράλληλα το κοινωνικό πρόσωπο του αγώνα.

Μέρος των εσόδων του RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 θα διατεθεί για να καλυφθούν ανάγκες του “Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους” του Δήμου Θεσσαλονίκης, ένα πρόγραμμα που προσπαθεί να στηρίξει μια συγκεκριμένη ευπαθή ομάδα συμπολιτών μας και χρειάζεται την στήριξη όλων μας.

Τι είναι ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους”

O Ξενώνας λειτουργεί από την 1 Δεκεμβρίου 2015 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», σε συνέχεια της χρηματοδότησής του από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» κατά την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013.

Στόχος είναι η παροχή ασφαλούς διαμονής (πλήρους ή και μικρής διάρκειας) στις γυναίκες θύματα βίας και των παιδιών τους. Παρέχεται στις γυναίκες που φιλοξενούνται και στα παιδιά τους, στέγη, προστασία, ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη με σκοπό την αυτονομία τους. Διευκολύνεται η πρόσβασή τους σε φορείς που έχουν σχέση με την απασχόληση, εκπαίδευση, επιμόρφωση, κατάρτιση, όπως επίσης και στους φορείς υγείας και πρόνοιας.

Ο Ξενώνας παρέχει δυνατότητα φιλοξενίας 20 γυναικών και των παιδιών τους. Λειτουργούσε μέχρι τις 1/12/2015 στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας» και με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Σε ποιους απευθύνεται:

  1. Σε ενήλικες γυναίκες που υφίστανται βία σε όλες τις μορφές (σωματική, ψυχολογική, λεκτική, σεξουαλική, οικονομική βία) ή και πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. Μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμεΑ, άνεργες, κλπ) και των παιδιών τους εφόσον διατρέχουν κίνδυνο και χρήζουν ασφαλούς διαμονής,
  2. Σε όλες τις γυναίκες ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής, προέλευσης, θρησκείας, εθνικότητας και νομικής υπόστασης.

Παροχές: Στέγη, σίτιση, 24ωρη φύλαξη, κοινωνική στήριξη, ψυχολογική στήριξη των γυναικών και των παιδιών τους, διασύνδεση με φορείς και υπηρεσίες (π.χ. νομική συμβουλευτική, εργασιακή συμβουλευτική, κοινωνικές παροχές, κ.α.)

Πληροφορίες: Συμβουλευτικό Κέντρο Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

Διεύθυνση: Αλεξανδρουπόλεως 10, 3ος όροφος (Συμβουλευτικό Κέντρο), Περιοχή Λαχανόκηπων

Δείτε εδώ και ένα βίντεο για τον Ξενώνα: https://www.youtube.com/watch?v=xZI-LISdAs4&feature=emb_title


Πως θα κάνετε την εγγραφή σας στον αγώνα

Ακολουθήστε το λινκ στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας www.runtogether.gr που αφορά την ΕΓΓΡΑΦΗ, επιλέξτε την κατηγορία που θέλετε να λάβετε μέρος μαζί με το αγαπημένο σας πρόσωπο, επιλέξτε τη διαδρομή (3, 6 ή 9 χλμ), συμπληρώστε τα στοιχεία που ζητούνται και είστε έτοιμοι για έναν μοναδικό αγώνα!

Τα ζευγάρια των συμμετεχόντων μπορούν να αποτελούνται από 2 ενήλικες ή από 1 ενήλικα και 1 παιδί ή από 2 παιδιά ως εξής: Άνδρας-Άνδρας, Γυναίκα- Γυναίκα, Άνδρας-Γυναίκα, Με Παιδί (Ενήλικας – Παιδί ή Παιδί – Παιδί).

Ως χρόνος τερματισμού του ζευγαριού υπολογίζεται ο χρόνος του συμμετέχοντα που τερματίζει 2ος, παροτρύνοντας τους συμμετέχοντες να τρέχουν μαζί βοηθώντας ο ένας τον άλλο!

Με μόλις 10€ το κάθε ζευγάρι συνολικά στην απλή εγγραφή ή 20€ το ζευγάρι στην premium εγγραφή που περιλαμβάνει 2 τεχνικά running T-shirts, έχετε την ευκαιρία να ζήσετε ένα όμορφο δρομικό πρωινό!

Το “RUN TOGETHER powered by INTERSPORT & SAUCONY” επιστρέφει δυναμικά, και θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Ημέρα της Γυναίκας, Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ Helexpo.

Το RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 θα πραγματοποιηθεί στη συμπρωτεύουσα υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΕΘ HELEXPO

Χορηγοί Επικοινωνίας η COSMOTE TV, το ACTION24, το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5, ο Ερωτικός 948, ο ARENA RADIO 89.4 FM, το 1055Rock, ο Fresh Salad 96.1, το thessnews.gr, το TV100 και το FM100, o τουριστικός οδηγός Greek Travel Pages, τα portal thessnews.gr, RunNFun.gr, RunningNews.gr, Outdoor Activities.gr, Run247 και τα περιοδικά IRun, Runners Magazine και Athletics Magazine.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: